Despre procesul de crestere

Creierul bebelușului se dezvoltă într-un ritm accelerat. Este curios și studiază, experimentează cât poate de mult. Primul mod de explorare folosit este gurița. Ca să te cunoască mai bine îți dă pupici salivoși. Și gustă tot ce e la îndemână de la propriile degețele, la șnurulețe de căciuliță și bretelele sistemului de purtare.

Apoi experimentează rotiri și rostogoliri care te fac să tresari. Și îl pui între perne ca să nu cadă din pat. Și așa ajungem la șase luni.

Odată cu primii dințișori constați că pupicii salivoși au devenit și înțepători. Gingiuța are nevoie de masaj și degețelele încep să plece la vânătoare. Tot ce poate fi tras, împins sau rotit este capturat și dus spre testare guriței. Constați că puiuțul se ridică în funduleț, ba chiar începe să plece la plimbare prin casă. Se târăște pe burtică, se împinge cu coatele, se trage pe poponeț sau merge în patru labe, dar nu se lasă, ajunge la țintă.

 Când obosește te cheamă. Și caută alinare și odihnă în brațele tale.

Mai trece puțin și începe să meargă în piciorușe. Acu-i acu! Toate obiectele ce se poate sparge, rupe, strica încep să urce pe rafturile de mai sus. Ușile și ușițele se blochează ca să nu-și prindă degețelele în ele și să nu ajungă pe unde n-are voie. 

Dar exploratorul în scutec nu se lasă așa ușor! Tot reușește să tragă de fața de masă și să-și facă o baie cu ciorbiță. Sau prinde o carte și o studiază bine. Cu dinții!

Când mergi iar în vizită și vezi cât de mult s-au schimbat părinții, copilu și casa, într-un timp atât de scurt, parcă nu-ți vine să crezi. Timpul zboară insesizabil, dar copiii ne arată acest zbor.

Ai observat acest proces? Sau ai trecut prin el?

Totul începe cu gingiuțele dureroase și degețelele acelea jucăușe. Poți să le ajuți și să pui un început bun procesului de dezvoltare al bebelușului cu jucăria de dentiție și motricitate potrivită. Cele mai bune jucării sunt cele din lemn de tei netratat. Nu se așchiază și sunt natural antibacteriene. Sunt minunate pentru micul explorator!

Află mai multe despre Primele Jucării din Lemn de Tei netratat fabricate în România apăsând  aici: https://jucarii.tikaboo.ro/

Vrem să te ajutăm să cunoști mai de aproape Etapele de Dezvoltare ale Bebelușilor așa că îți vom dărui o cărticică electronică la achiziționarea unei jucării din lemn de tei. Cărticica este scrisă de experții Tikaboo și îți prezintă în detaliu procesul de crestere și dezvoltare al bebelușilor.

Ca să nu ratezi link-ul, ți-l mai lăsăm o dată aici: https://jucarii.tikaboo.ro/

Spor în toate cele bune,

Echipa Tikaboo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *